Länkar och tipsHär kommer några länkar till intressanta webplatser och tips om andra intressanta källor för information om kalla kriget.

Förutom dessa tips har jag även en sida om de referenser jag använt i arbetet med webplatsen.

Länkar och tips

Fortifikationsverket, www.fortv.se, är det statliga verk som äger och förvaltar försvarets fortifikationer. Deras webplats innehåller en hel del intressant.

Fort & Bunker, med webadressen www.bunker.nu är ett bokförlag inriktat på "militärhistoria, befästningar och 1900-talets försvarsåtgärder och anläggningar". Där finns även ett forum samt  information om fortifikation.

Försvarets historiska telesamlingar har många intressanta dokument om samband och ledningsfunktioner inom försvaret.

Arboga Elektronikhistoriska Förening, AEF, har ett antal intressant artiklar på sin webplats. De kanske mest intressanta artiklarna ur fortifikatorisk synpunkt ligger under Marktele-fliken.

Jan Sjöberg har en webplats www.armehandbok.se, där den svenska arméns krigsorganisation beskrivs i detalj, hittills med tyngdpunkt på 1950-talet och fram till 1973.

Museer

Flera museer finns runt om i landet: Bodens fästning, Vaxholms fästning, Karlsborgs fästning, Aeroseum, Femöresfortet, och många fler.

Fotosidor

Många bra fotosidor med bilddokumentation av fortifikation finns förstås. Några stycken sådana är www.benkar.se, Jan Jörnmark, och många flera.

Böcker

Bernt Törnell har skrivit boken Spaning mot skyn. Den beskrivs på webplatsen www.flygbas.se.

Bjarne Darwall har skrivit två böcker: Luftens Dirigenter, samt Myran: En hemlig anläggning går ur tiden.

Samuel Palmblad har skrivit boken Kalla krigets Kronoberg, en heltäckande dokumentation av fortifikatoriska anläggningar i Kronobergs län.

Glömde jag din webplats? Det var inte meningen. Maila mig så lägger jag in den här! Mailadressen är matsb@kalla-kriget.se eller matsb@bergrum.se.

//MatsB   v 1.5 2021-10-11, v 1.4 2020-12-10, v 1.3 2014-03-10


   Nedan kan du söka här eller på webben efter det du är intresserad av.
Google
 
       Besök även vår systerwebplats www.bergrum.se!

matsb@kalla-kriget.se © 2007-2021 • Allt innehåll upphovsrättsskyddat enligt lag.

kalla-kriget.se